Het is druk op de weg, het water en in de lucht

Zuid-Limburg is een dichtbevolkt gebied met veel verkeer. De A2, een van de drukste snelwegen van het land, loopt dwars door het gebied van de Veiligheidsregio. In Beek ligt een van de grotere vliegvelden van het land en de binnenhaven van Stein is met 2,5 miljoen ton overslag per jaar de grootste binnenhaven van Nederland.

Verkeersrampen

In een regio met meer dan 600.000 inwoners worden de wegen en het spoor intensief gebruikt. Voor woon-werkverkeer en goederentransport. En uiteraard voor het bezoeken van grote evenementen, zoals Pinkpop en het WK-wielrennen.

Wat doet de Veiligheidsregio?
Gemeenten, provincies en rijksoverheid zorgen voor een veilige infrastructuur. Bij grote ongelukken komen verschillende hulpdiensten uit de regio in actie: politie, brandweer en ambulance. Afhankelijk van de omvang van de noodsituatie werken hulpverleners uit verschillende diensten samen. Bij rampen vindt bovendien coördinatie door overheidsbestuurders plaats, onder leiding van de burgemeesters.

Wat kunt u zelf doen?
Neem de nodige maatregelen voor veiligheid in uw auto en ga altijd goed geïnformeerd op weg. Bent u betrokken bij een ongeval? Zorg dan eerst voor uw eigen veiligheid en schakel dan de hulpdiensten in. Verleen zo mogelijk eerste hulp voordat de ambulance komt.

Meer informatie

Deel deze pagina: