Actueel

Hieronder een overzicht van de nieuwsberichten van de Veiligheidsregio Zuid-Limburg. Heeft u een vraag over een van de berichten dan neem gerust contact met ons op!

Update 15.15 uur explosie Lindbergstraat in Heerlen

20 April 2015
- Het nu nog afgezette gebied rondom flat wordt onderzocht op asbest. Buiten het afgezette gebied is geen asbest aangetroffen. Inmiddels wordt druk gewerkt aan het plaatsen van noodglas. Verder worden de getroffen panden bekeken door bouwkundige experts om de schade vast te stellen en te kijken of »

Telefoonnummers opengesteld voor vragen over explosie.

20 April 2015
- Publieksnummer: 0251 260 960 Persnummer: 043 400 69 »

Explosie Lindberghstraat in Heerlen

20 April 2015
- Er is vanochtend een explosie geweest bij een appartementencomplex aan de Lindberghstraat in Heerlen.  Het betreft de appartementen aan de Lindberghstraat 1 tot en met 17. Hierbij zijn voor zover nu bekend twee  lichtgewonden en een zwaargewonde gevallen. De omgeving is afgezet en omwonenden zijn »

Veiligheidsregio ZL dringt aan op betere informatievoorziening over Tihange

8 April 2015
- De voorzitter van de Veiligheidsregio Zuid-Limburg, burgemeester Hoes van Maastricht, wil rechtstreeks geïnformeerd worden over ontwikkelingen rondom de kerncentrale Tihange. Dat heeft hij de Belgische autoriteiten per brief laten weten.Afgelopen februari (2015) moest hij via de media vernemen dat »

Zuid-Limburg past jodiumdistributieplan aan na besluit minister

13 Maart 2015
- In Zuid-Limburg ligt een half miljoen jodiumtabletten opgeslagen. Als er bij een stralingsongeval radioactief jodium vrijkomt, dan delen apotheken deze tabletten uit aan de bevolking. Ook een aantal andere regio’s in Nederland heeft zich voorbereid op de distributie van jodiumtabletten. De »

NL-Alert controlebericht

1 December 2014
- Op maandag 1 december rond 12.00 uur wordt landelijk het NL-Alert controlebericht uitgezonden. Aan de hand van dit controlebericht kan je nagaan of je mobiel juist staat ingesteld om NL-Alert te ontvangen. In het bericht is duidelijk aangegeven dat het om een controlebericht gaat en dat je niets »

Actuele informatie Hoensbroek

20 November 2014
- Actuele berichtgeving over Hoensbroek verloopt vanaf nu via de de gemeente Heerlen:  Website: www.heerlen.nl Twitter: »

Actuele informatie brand Beatrixhaven Maastricht

20 November 2014
- Actuele berichtgeving over de brand in de Beatrixhaven in Maastricht verloopt vanaf nu via de de gemeente Maastricht:  Website: www.gemeentemaastricht.nl  Facebook: facebook.com/gemeentemaastricht Twitter: »

Borgharen: ramen en deuren mogen weer open

20 November 2014
- De mist trekt op daarom mogen deuren en ramen weer »

Update Hoensbroek (10:35 uur)

20 November 2014
- Zodra het forensisch team van de politie klaar is, kan de ontruiming van de woning starten. Daarbij kan stankoverlast ontstaan en daarom blijft de Ridder Hoenstraat voorlopig nog afgesloten. Bewoners kunnen eventueel even naar huis om noodzakelijke spullen op te halen zoals medicijnen. In sommige »
Deel deze pagina: