Actueel

Hieronder een overzicht van de nieuwsberichten van de Veiligheidsregio Zuid-Limburg. Heeft u een vraag over een van de berichten dan neem gerust contact met ons op!

Nederland gaat in september 2017 jodiumtabletten verspreiden

24 April 2017
- Alle huishoudens met kinderen tot 18 jaar die binnen 20 tot 100 kilometer van een kerncentrale wonen krijgen in september 2017 jodiumtabletten van de Nederlandse overheid. Het maakt niet uit of dit een Nederlandse, Belgische of Duitse kerncentrale is. De jodiumtabletten worden per post verstuurd. »

Reactie Nederlandse stralingsautoriteit op ISR-rapport

2 Februari 2017
- Eind 2016 verscheen een onderzoeksrapport van het Institut für Sicherheits- und Risikowissenschaften (ISR) in Wenen over de mogelijke risico’s van kernreactor 2 in Tihange. Volgens het rapport kan een eventuele nucleaire ramp Tsjernobyl-achtige gevolgen hebben in Limburg en de regio Aken. Het »

Ammoniaklekkage op Chemelotterrein

1 December 2016
- Geen verhoogde concentraties ammoniak gemeten buiten terrein1 december 2016 - 14:39 uur In de Melaminefabriek op het Chemelotterrein is een ammoniaklekkage ontstaan. Door de brandweer zijn waterschermen opgetrokken om de verspreiding van ammoniak en mogelijke geuroverlast tegen te gaan. Metingen »

Brand Terworm

21 Januari 2016
- Brand Van der Valk onder controle De brandweer heeft om 12.34 uur het sein 'brand meester' gegeven bij hotel Van de Valk in Ter Worm. Er vinden nu nablus-werkzaamheden plaats. Heeft u last van rook bij het nablussen (kan rook opleveren) dan kunt u ramen en deuren sluiten. Kijk voor meer »

Tihange 2 start weer op

15 December 2015
- Het FANC, de toezichthouder op nucleaire veiligheid in België, heeft toestemming gegeven voor de opstart van de centrale Tihange 2. Momenteel wordt de centrale opgestart. Dit gebeurt op basis van strenge veiligheidsprocedures. Inmiddels is de centrale weer aangesloten op het Belgische stroomnet. »

Lindenheuvel vrijgegeven

9 November 2015
- Ook de wijk Lindenheuvel is vrijgegeven. U kunt naar buiten. U kunt door het blussen nog last hebben van stank of rook. Als dat zo is, kunt u het beste »

Brand bij Chemelot onder controle

9 November 2015
- Alleen in Geleen/Lindenheuvel moeten mensen nog binnen blijven, ramen en deuren gesloten. Dit gebied ligt binnen de straten: Kampstraat, Napoleonsbaan Noord, Burgemeester Lemmensstraat, Bosweg en Einighauserweg. Andere gebieden zijn veilig. We blijven meten. Het kan zijn dat u nog overlast ervaart. »

Kinderen op scholen binnenhouden

9 November 2015
- Scholen in de wijken: Sittard-Centrum, Limbrichterveld, bedrijventerrein Bergerweg, Hoogveld, Overhoven, Stadbroek, Baandert, Industriepark Noord, Geleen Lindenheuvel en in de kernen Limbricht en Einighausen moeten kinderen binnenhouden. Voor de kinderen wordt gezorgd. Pasbij nader bericht kunnen »

Brand ontstaan op het terrein van Chemelot. Er zijn geen slachtoffers

9 November 2015
- Brand ontstaan op het terrein  van Chemelot. Er zijn geen slachtoffers De brand woedt in een hoofdgebouw van een opslagloods. In deze opslagloods liggen kunststofkorrels. Het branden van deze plastics gaat gepaard met hevige roetvorming. In de loods zijn geen chemische stoffen opgeslagen. De »

Brand Chemelot

9 November 2015
- Advies: ramen, deuren en luchtcirculatiesyst. sluiten en uit de rook blijven, zie ook: »
Deel deze pagina: