Actueel

Hieronder een overzicht van de nieuwsberichten van de Veiligheidsregio Zuid-Limburg. Heeft u een vraag over een van de berichten dan neem gerust contact met ons op!

Hulpdiensten monitoren luchtkwaliteit rond Cannerberg

22 Juli 2017
- Het uit laten branden van de hooiopslag in de Cannerberg in Maastricht kan nog lang duren. Dit veroorzaakt langdurige rookoverlast. Om die reden meten de hulpdiensten de luchtkwaliteit in de omgeving continu. Dat gebeurt door mobiele meetunits te plaatsen. Als blijkt dat er risico is voor de »

Besluit grottenbrand Cannerberg: gecontroleerd uitbranden

22 Juli 2017
- Het blussen van de brand is te gevaarlijk vanwege de risico's voor de hulpverleners. Gecontroleerd uitbranden is nu de enige optie. Dit gaat lang duren. Het is niet te zeggen hoe lang. Het gebied blijft afgezet in verband met instortingsgevaar. Het gangenstelsel is altijd verboden gebied. Toch »

Nog geen mogelijkheid om verder te blussen

22 Juli 2017
- Vannacht heeft de brandweer een bluspoging gedaan onder begeleiding van veiligheidsspecialisten. Die poging is om 02.00 uur gestaakt. De reden hiervoor is dat door het blussen weer mergelstukken losraakten en omlaag vielen. Daarmee was de veiligheid van de brandweer in gevaar. Op dit moment wordt »

Onderzoek blusmogelijkheid brand Cannerberg Maastricht

21 Juli 2017
- Tot nu toe is het niet gelukt om de brand die ontstaan is in de grotten, te blussen. De situatie is te gevaarlijk voor de brandweermensen. Vanaf nu worden voorbereidingen getroffen voor een zogenaamde technische bluspoging. Er wordt geprobeerd een zichtsituatie te creëren. Dan kunnen de »

Blijf buiten de afzetting Cannerberg Maastricht

21 Juli 2017
- Het gebied blijft afgezet. Burgers mogen zich niet binnen de afzetting begeven. Bij de eerste bluspogingen bij de brand in de grotten Cannerberg zijn delen mergelsteen losgekomen, die naar beneden zijn gevallen. Dat betekent instortingsgevaar in het afgezette gebied. In Kanne blijft de Muizenberg »

Gebied rondom grotten Cannerberg bij Maastricht afgezet

21 Juli 2017
- Het is op dit moment nog niet mogelijk de brand te blussen. Het gebied rondom en bovenop de grotten wordt afgezet uit voorzorg en blijft afgesloten zolang de brand gaande is. De hulpdiensten van Nederland en België zijn hard aan het werk in de aanpak van deze brand. De verwachting is dat de »

Brand in grotten Cannerberg

21 Juli 2017
- Actueel  Sinds gisteren is er brand in de grotten van de Cannerberg. Dit kan zorgen voor rookontwikkeling. Heeft u last van de rook? Sluit deuren en »

Verspreiding jodiumtabletten uitgesteld tot oktober 2017

13 Juli 2017
- Het ministerie van VWS heeft de distributie van jodiumtabletten een maand uitgesteld. Naar verwachting worden de jodiumtabletten nu de tweede week van oktober verspreid in plaats van in de week van 11 september 2017. Daardoor is er meer tijd om de voorlichting aan de bevolking voor te »

Grote systeemtest veiligheidsregio

27 Juni 2017
- Op dit moment oefening Dinsdagochtend 27 juni is een grote systeemtest van de veiligheidsregio. Meldingingen over een ongeval horen bij de oefening; er is dus geen echte calamiteit. »

NL-Alert controlebericht

26 Juni 2017
- Op maandag 3 juli 2017 rond 12.00 uur wordt landelijk het NL-Alert controlebericht uitgezonden. Aan de hand van dit controlebericht kan je nagaan of je mobiel juist staat ingesteld om NL-Alert te ontvangen. In het bericht is duidelijk aangegeven dat het om een controlebericht gaat en dat je niets »
Deel deze pagina: