Actueel

Hieronder een overzicht van de nieuwsberichten van de Veiligheidsregio Zuid-Limburg. Heeft u een vraag over een van de berichten dan neem gerust contact met ons op!

Storm is gaan liggen

18 Januari 2018
- De storm is gaan liggen. Hulpdiensten hebben afgeschaald naar GRIP »

Storm

18 Januari 2018
- Storm lijkt over het hoogtepunt heen. Het noodnummer 112 blijft druk, komt u er niet doorheen? Bel dan 0900-8844. Is het niet acuut en speelt het in de openbare ruimte, neem dan contact op met je gemeente. »

Pers

18 Januari 2018
- Persvragen omtrent de storm? Bel: »

In geval van nood

18 Januari 2018
- Krijg je in geval van nood 112 niet te pakken? Bel dan »

Storm

18 Januari 2018
- Wie bel je bij storm? Bij acuut gevaar of spoed bel je het alarmnummer 112. Is het niet acuut en speelt het in de openbare ruimte, neem dan contact op met je gemeente. »

Lekkende truck Chemelot, mijd omgeving Urmonderbaan

29 November 2017
- Hulpdiensten zijn woensdagmiddag rond 16:30 uur ingeschakeld in verband met een lekkende truck aan de Urmonderbaan.  De Urmonderbaan tussen Stein en Sittard is voorlopig afgesloten en ook de afrit Urmond op de A2 is dicht. Dringend advies om de Urmonderbaan te vermijden.   Update 19:22 »

NL-ALERT CONTROLEBERICHT 4 december 2017

13 November 2017
- Op maandag 4 december 2017 rond 12.00 uur wordt landelijk het NL-Alert controlebericht uitgezonden. Aan de hand van dit controlebericht kan je nagaan of je mobiel juist staat ingesteld om NL-Alert te ontvangen. In het bericht is duidelijk aangegeven dat het om een controlebericht gaat en dat je »

Wat weet u over radioactieve straling? Test uw kennis

11 Oktober 2017
- Radioactieve straling is geen makkelijk onderwerp. Wat weet u ervan? Op deze website staat een test met meerkeuzevragen. Een voorproefje: Radioactieve straling kan meegevoerd worden door de wind.a. Waarb. Niet waarc. Waar, maar alleen als het heel hard waait Naar de »

Jodiumtabletten in de brievenbus voor kinderen tot 18 jaar

3 Oktober 2017
- Het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) start op 10 oktober met het versturen van jodiumtabletten naar 1,2 miljoen huishoudens in Nederland. Het ministerie biedt de tabletten aan om ons land goed voor te bereiden op een mogelijk kernongeval, net zoals we ons voorbereiden op »

Veiligheidsregio’s gaan Limburgers informeren over risico’s straling

5 September 2017
- De twee veiligheidsregio’s in Limburg gaan in oktober 2017 burgers informeren over de risico’s van straling. In die maand zal de rijksoverheid jodiumtabletten verspreiden ter voorbereiding op een mogelijk ongeval in een kerncentrale. Er is geen concrete dreiging. Het is een voorzorgsmaatregel. »
Deel deze pagina: