Actueel

Hieronder een overzicht van de nieuwsberichten van de Veiligheidsregio Zuid-Limburg. Heeft u een vraag over een van de berichten dan neem gerust contact met ons op!

Dode en drie zwaargewonden bij aanrijding in Landgraaf

18 Juni 2018
- Dode en drie zwaargewonden bij aanrijding in Landgraaf   Bij een aanrijding met een busje op de Mensheggerweg in Landgraaf zijn maandagochtend drie voetgangers zwaargewond geraakt en is één voetganger overleden. Rond 04.00 uur werden de vier voetgangers door het busje aangereden op de »

NL-ALERT CONTROLEBERICHT 4 JUNI 2018

24 Mei 2018
- Op maandag 4 juni 2018 rond 12.00 uur wordt landelijk het NL-Alert controlebericht uitgezonden. Aan de hand van dit controlebericht kan je nagaan of je mobiel juist staat ingesteld om NL-Alert te ontvangen. In het bericht is duidelijk aangegeven dat het om een controlebericht gaat en dat je niets »

Hoe komt u aan jodiumtabletten?

17 April 2018
- Het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) heeft in het najaar van  2017 per post jodiumtabletten verspreid. Deze eenmalige verspreiding onder 1,2 miljoen huishoudens is afgerond. In Zuid-Limburg behoorden huishoudens met kinderen tot 18 jaar tot de doelgroep. Door geboortes, »

Inspectie: correcte weergave Veiligheidsregio van steekincident

22 Maart 2018
- Op 14 december 2017 vond er in Maastricht een aantal incidenten plaats waarbij meerdere slachtoffers vielen; samengevat als ‘steekincident Maastricht’. De gewelddadige gebeurtenissen en heftige omstandigheden waren uitzonderlijk. Om een helder beeld te krijgen van de gebeurtenissen heeft de »

Autobrand bij Tihange geen gevolgen voor nucleaire veiligheid

15 Maart 2018
- Op het terrein van de kerncentrale van Tihange is op 15 maart 2018 brand ontstaan in een aantal auto’s die op de parkeerplaats stonden. De Veiligheidsregio Zuid-Limburg heeft hierover contact gehad met de ANVS, de Autoriteit Nucleaire Veiligheid en Stralingsbescherming. De ANVS meldt, na »

Sirene-Alarm

5 Maart 2018
- Om 12.00 uur wordt het sirene-alarm getest. Gebleken is dat in meerdere veiligheidsregio's sprake is van een storing in het sirenesysteem. In Zuid-Limburg vooralsnog niet. Mocht dit toch het geval zijn dan zetten we bij een incident NLAlert »

Stroomstoring Landgraaf

24 Februari 2018
- Update 23.26 uur: de stroomstoring in Landgraaf is opgelost. De noodstroomaggregaten zijn niet meer nodig. Alle getroffen inwoners hebben weer stroom.  Update 22.20 uur: Enexis zet noodaggregaten in. Deze noodaggregaten, die mogelijk beperkte geluidsoverlast veroorzaken, zijn onderweg. Het is de »

Reactie veiligheidsregio op bevindingen Onderzoeksraad voor Veiligheid

31 Januari 2018
- ‘De basis voor de samenwerking met België bij kernongevallen is goed, maar er zijn verbeterpunten’ Uit het onderzoek ‘Samenwerken aan nucleaire veiligheid’ van de Onderzoeksraad voor Veiligheid blijkt dat de samenwerking tussen Nederland, België en Duitsland op onderdelen goed verloopt, »

Persnummer gesloten

18 Januari 2018
- Het persnummer voor vragen over de storm is gesloten. »

Noodnummer - Storm

18 Januari 2018
- Het noodnummer 112 is weer normaal beschikbaar. Is het niet acuut bel dan »
Deel deze pagina: