Actueel

Hieronder een overzicht van de nieuwsberichten van de Veiligheidsregio Zuid-Limburg. Heeft u een vraag over een van de berichten dan neem gerust contact met ons op!

Brand in voormalig Klooster Schinveld (26-08-2012)

26 Augustus 2012
- Rond 5.00 uur zondagochtend 26 augustus is een binnenbrand gemeld bij “het Kloeëster” aan de Kloosterlaan in het centrum van Schinveld (gemeente Onderbanken). Al snel nam de omvang toe en was sprake van een grote brand (GRIP 3). De brandweer is nu nog bezig met blussen maar het sein »

Flikkendag Maastricht

20 Augustus 2012
- Op zaterdag 1 september 2012 vindt weer de Flikkendag Maastricht plaats. Van 11.00 tot 17.00 uur geven alle (Eu)regionale hulp- en veiligheidsdiensten acte de présence op onder andere de Markt, het Vrijthof, de Maasboulevard, bij de Boompjes/Stadspark en op de Kesselskade. Jong en oud kunnen »

Veiligheidsregio ZL geïnformeerd over tijdelijke stillegging Tihange2

9 Augustus 2012
- Maastricht 9 augustus 2012. Gisteren werd de voorzitter van de Veiligheidsregio ZL, burgemeester Hoes, door het ministerie van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie geïnformeerd over de mogelijke problemen met  reactor Doel3 van de kerncentrale in Doel, in de buurt van Antwerpen. Tijdens »

Wateroverlast Gulp voorbij

29 Juli 2012
- Een hevige lokale regenbui in België zorgde in de nacht van zaterdag op zondag voor flinke overlast in Slenaken. De benedenverdieping van twee hotels liepen onder en enkele auto’s werden beschadigd. In Gulpen liep een loods onder water. Er deden zich door de hoge waterstand geen persoonlijke »

Piek wateroverlast de Gulp passeert Gulpen

29 Juli 2012
- Door een hevige lokale regenbui in België heeft het riviertje de Gulp in de nacht van zaterdag op zondag een enorme hoeveelheid water moeten verwerken. Hierdoor is de Gulp in Slenaken op een aantal plaatsen buiten zijn oevers getreden. In Slenaken is het water gezakt. De hoogste piek is inmiddels »

Wateroverlast Slenaken

29 Juli 2012
- Door een  hevige lokale regenbui steeg het water in het riviertje de Gulp in de nacht van zaterdag op zondag in korte tijd enorm. Hierdoor zijn in Slenaken de benedenverdiepingen van twee hotels onder water komen te staan. Ook zijn er meerdere auto's beschadigd. Er hebben zich geen persoonlijke »

Stroomuitval Beek en omstreken verholpen

7 Juni 2012
- Om 10.32 uur ontstond in een verdeelstation van Enexis in Beek aan de Huynhof een kortsluiting en als gevolg daarvan een rookontwikkeling. Vanwege de rookontwikkeling heeft  Enexis besloten de stroom preventief af te schakelen. Hierdoor was er geen stroomvoorziening bij 14.600 aansluitingen. Om »

Introductie natuurbrandthermometer

5 Juni 2012
- Vanaf deze maand sluit de Veiligheidsregio Zuid-Limburg aan bij het landelijke alarmeringssysteem voor natuurbrandgevaar, de natuurbrandthermometer. In droge perioden is extra aandacht nodig om natuurbranden te voorkomen en bij een brand adequaat te kunnen handelen. Daarvoor zijn in het verleden »

Website Veiligheidsregio Zuid-Limburg online!

1 Juni 2012
- Vanaf vandaag is er één website waar inwoners van Zuid-Limburg terecht kunnen voor informatie over risico’s en crises in Zuid-Limburg: www.vrzuidlimburg.nl Op deze website staan tips en adviezen over hoe mensen zelf risico’s kunnen verkleinen of gevaarlijke situaties kunnen voorkomen. Wat »
Deel deze pagina: