Update schietincident Hoensbroek
19 november 2014 - 20:36

Vanmiddag is er een schietincident geweest vanuit een woning in Hoensbroek. De 42-jarige bewoner is aangehouden voor verboden vuurwapenbezit en poging tot doodslag. Dat heeft te maken met het schieten op een woning en het schieten op politieagenten. Omdat de woning mogelijk met een boobytrap was beveiligd, duren de werkzaamheden van de EOD, LFTO en brandweer langer dan gebruikelijk. Inmiddels is een robot van de EOD in de woning. 

De verdachte was overgoten met een bijtend zuur, mogelijk apaan of zoutzuur. Hij is opgenomen in het ziekenhuis en inmiddels bij kennis. De verdachte is aangehouden en wordt in verzekering gesteld. In de woning bevond zich mogelijk een chemisch laboratorium, wat ook het zoutzuur en het apaan verklaart. Inmiddels zijn alle diensten ter plaatse en er zijn buurtbewoners geëvacueerd vanwege direct explosiegevaar. De geëvacueerden zijn opgevangen in zwembad Otterveurdt in Hoensbroek. 

Een aantal politiemensen en direct betrokken hulpverleners hebben stoffen ingeademd en zijn uit voorzorg onderzocht in het ziekenhuis. 

Deel deze pagina: