Update brand Maastricht Beatrixhaven (03.30 uur)
20 november 2014 - 03:16

De brand op het industrieterrein Beatrixhaven is onder controle. Het blussen duurt tot donderdagmiddag. Tot dan blijft er sprake van rookontwikkeling en stankoverlast. Daarom ramen en deuren gesloten houden.

 

Afgezet gebied

Het gebied omsloten door de Karveelweg, Ankerkade, Galjoenweg en de Willem Alexanderweg is afgezet voor publiek. Hier is asbest aangetroffen. Er is reeds begonnen met het opruimen van het asbest. Buiten de afzettingen is geen asbest gevonden.

 

Gevallen deeltjes

Ten westen van de brand (tot en met Borgharen) zijn deeltjes neergedaald. In deze deeltjes is geen asbest aangetroffen. Deze deeltjes worden nog wel onderzocht. In de loop van donderdag volgt meer informatie.

 

Voorzorgsmaatregelen Borgharen

Uit voorzorg wordt de bewoners van Borgharen gevraagd tot nader bericht geen voedsel uit de tuin te eten en het vee niet buiten te laten grazen.

 

Bereikbaarheid bedrijven Beatrixhaven

De bedrijven buiten het afgezette gebied zijn te bereiken. Het verkeer in de Beatrixhaven wordt omgeleid en er zijn verkeersregelaars ter plaatse. Dit kan in de ochtendspits leiden tot enige vertraging.

Informatienummer bedrijven: 043-3504000.

Deel deze pagina: