Noodweer Pinkpop
09 juni 2014 - 18:12

Actueel Altijd op de hoogte van het laatste nieuws

Noodweer Pinkpop

De mensen die op het terrein zijn, hebben instructies gekregen op veld over hoe om te gaan met het noodweer. Het merendeel van de mensen is nog steeds aanwezig en wacht af, slecht enkelen hebben het veld verlaten. De bezoekers zijn rustig, er is geen sprake van onrust of paniek. De instructies zijn, hurken, en rustig afwachten, niet schuilen in tenten of onder bomen. De Veiligheidsregio Zuid Limburg stelt telnr. in voor bezorgde ouders en of verwanten. Telnr is 0251260960.

Tijd 21.05:
Waar er spraken is van onderkoeling van de festivalgangers wordt gezorgd voor warmte houdende dekens.
Alle campings zijn toegankelijk.

Tijd 21.15:
Aanvullend aan het reguliere openbaar vervoer Pinkpop is er vanaf 20.30 uur pendelvervoer vertrokken voor Pinkpopgangers die eerder willen vertrekken.

Tijd 22.38 uur:
Om 00.40 uur is de laatste reguliere trein naar Heerlen en om 00.56 uur vertrekt de laatste intercity trein vanuit Heerlen. 

Tijd 23.33 uur:
Campinggasten die geen gebruik meer kunnen maken van hun tent, kunnen zich melden bij de infoposten van Pinkpop op het Pinkpopterrein. 

Tijd 0.30 uur:

PERSBERICHT
Geen noemenswaardige calamiteiten rondom noodweer Pinkpop
Het noodweer boven Pinkpop vanavond heeft niet tot noemenswaardige calamiteiten geleid. Er zijn geen gewonden gevallen en de materiële schade is beperkt. Het festival is tijdelijk stilgelegd, maar rond 22.00 uur is het programma hervat.

Begin van de dag werd duidelijk dat op het einde van de dag een hevig noodweer boven Zuid-Limburg en het festivalterrein van Pinkpop zou losbarsten. Dat was voor de organisatie van Pinkpop en de gemeenten en de hulpdiensten binnen de veiligheidsregio Zuid- Limburg reden om paraat te staan en indien nodig maatregelen te treffen.

Tijdens het noodweer dat begin van de avond losbarstte werden de festivalgangers door de pinkpoporganisatie via lichtborden en de geluidsinstallatie geïnformeerd en geinstrueerd. Het publiek heeft de instructies goed opgevolgd.
De Veiligheidsregio informeerde doorlopend de omgeving via de pers, social media en de website van de veiligheidsregio. Er was een speciaal telefoonnummer opengesteld voor publieksinformatie waar bezorgde familieleden informatie konden krijgen. Dit nummer is inmiddels weer opgeheven.
Festivalgangers die gedupeerd zijn door een kapotte tent en nog moeten slapen, kunnen zich voor opvangmogelijkheden melden bij de festivalorganisatie.

 

Deel deze pagina: