NL-Alert controlebericht op 2 juni
23 mei 2014 - 19:08

Op maandag 2 juni rond 12.00 uur, tegelijkertijd met de sirenetest, zendt de overheid een NL-Alert controlebericht uit in heel Nederland. Aan de hand van dit controlebericht kunnen mensen nagaan of zij hun mobiel goed hebben ingesteld om NL-Alert te ontvangen. In het bericht is duidelijk aangegeven dat het om een controlebericht gaat en dat mensen niets hoeven te doen.

Met NL-Alert kan de overheid mensen in de directe omgeving van een noodsituatie met een tekstbericht informeren. In het bericht staat specifiek wat er aan de hand is en wat mensen op dat moment het beste kunnen doen. Zo kan de overheid meer mensen bereiken en informeren.

NL-Alert werkt op basis van cell broadcast en niet met sms-berichten. Daardoor werkt het óók als het netwerk overbelast is. NL-Alert is gratis en anoniem. Om berichten te kunnen ontvangen, moet uw telefoon ingesteld zijn voor NL-Alert. Steeds meer nieuwe mobiele telefoons zijn hiervoor automatisch ingesteld. Op een deel van de bestaande toestellen moet NL-Alert zelf worden ingesteld. In de instelhulp op http://www.nlalert.nl/ staan de instructies om mobiele telefoons in te stellen.

 
Deel deze pagina: