Flikkendag Maastricht
20 augustus 2012 - 23:08

Op zaterdag 1 september 2012 vindt weer de Flikkendag Maastricht plaats. Van 11.00 tot 17.00 uur geven alle (Eu)regionale hulp- en veiligheidsdiensten acte de présence op onder andere de Markt, het Vrijthof, de Maasboulevard, bij de Boompjes/Stadspark en op de Kesselskade. Jong en oud kunnen tijdens deze dag kennis maken met het werk van de Politie, Brandweer, GGD, Koninklijke Marechaussee en hulpdiensten uit België en Duitsland. Naast de vele demonstraties, spectaculaire presentaties en unieke activiteiten kan iedereen natuurlijk ook de cast van Flikken Maastricht bewonderen. Kortom, het wordt een dag vol ‘Flikkenactie’ met razende speedboten, snuffelende speurhonden, duikers, heldhaftige hulpverleners en spectaculaire demonstraties.
 
Vanaf 11.00 tot 17.00 uur kan men kijken naar de diverse presentaties van de hulpdiensten of zelf actief deelnemen aan een van de talrijke randactiviteiten. Zo wordt het Vrijthof omgedoopt tot politieplein, waar de Politie Limburg-Zuid en de Koninklijke Marechaussee met collega's uit België en Duitsland doorlopend demonstraties en presentaties geven met onder andere diensthonden, het Biketeam en YPR Rupsvoertuigen.
De Brandweer Zuid-Limburg presenteert zich op de Markt. Daar staan onder andere diverse blusvoertuigen uit de (Eu)regio, een duikcontainer, een rookcabine, abseilers en nog veel meer. Daarnaast zijn er diverse demonstraties en optredens en kan jong en oud zelf eens ervaren hoe het is om een brand(je) te blussen.
Bij de Onze Lieve Vrouwewal/de Boompjes geeft de GGD Zuid-Limburg doorlopend demonstraties. Hier zijn tevens de politiepaarden- en honden te vinden.
Nieuwkomer dit jaar is de Roadshow van de Koninklijke Marine met onder andere een heuse klimtoren. Op de Maas zorgen de boten van Politie Limburg-Zuid, Marechaussee, Korps Landelijke Politie Diensten, Koninklijke Marine, de Reddingsbrigade, Rijkswaterstaat, de Groene Brigade en de waterskiteams Maastricht voor de nodige wateractie, oefeningen en diverse rondvaarten. Ook bijzonder zijn de diverse oldtimers van voormalige Rijkspolitie bij de Kesselskade. In het Mariastraatje kan bij de stand van Cops4Cancer gefietst worden voor het goede doel.

Om 13.00 uur zal de cast van de populaire Tv-serie Flikken Maastricht op spectaculaire wijze hun opwachting maken via de Maas. Vervolgens gaan ze in oldtimers van de voormalige Rijkspolitie en begeleid door de muzikale klanken van politiekapel Drums & Pipes, richting het Vrijthof. Voor de fans is hier de gelegenheid om hun helden van dichtbij te bewonderen.

Flikkendag Maastricht wordt voor de derde maal georganiseerd door de Politie Limburg-Zuid in samenwerking met de Brandweer Zuid-Limburg, ambulancedienst GGD/GHOR Zuid-Limburg, Koninklijke Marechaussee, Gemeente Maastricht, Team Handhaven, VVV Maastricht, collega-hulpverleners uit België en Duitsland, Rijkswaterstaat en de Reddingsbrigade Maastricht. Kijk voor meer informatie en het volledige programma op www.flikkendagmaastricht.nl.

Deel deze pagina: