Explosie Lindberghstraat in Heerlen
20 april 2015 - 12:16
Er is vanochtend een explosie geweest bij een appartementencomplex aan de Lindberghstraat in Heerlen.  Het betreft de appartementen aan de Lindberghstraat 1 tot en met 17. Hierbij zijn voor zover nu bekend twee  lichtgewonden en een zwaargewonde gevallen. De omgeving is afgezet en omwonenden zijn opgevangen in Zorgcentrum Tobias. Zij worden vanmiddag ter plekke geïnformeerd tijdens een informatiebijeenkomst over het incident.

De explosie heeft veel schade aan het pand en de woningen in de directe omgeving veroorzaakt. De panden worden op dit moment verder onderzocht op instortingsgevaar. Pas als de woningen veilig verklaard worden, mogen de bewoners terug naar hun woning.

Ook de winkels in de nabije omgeving zijn tot nader bericht gesloten.

In directe omgeving van de Lindberghstraat en (burgemeester Waszinkstraat (tussen de Van Weerden Poelmansttraat en de Lindberghstraat)  wordt onderzocht of er mogelijk asbest vrij is gekomen.  Het omliggende gebied is inmiddels al schoon verklaard. Experts hebben daar geen asbest aangetroffen.  Bij vragen over mogelijke asbest, kan contact worden opgenomen met de GGD, via 046 850 66 66.

Verdere informatie volgt zo spoedig mogelijk via www.vrzuidlimburg.nl en www.heerlen.nl of via de twitteraccounts van deze organisaties.

 

Deel deze pagina: