Brand in voormalig Klooster Schinveld (26-08-2012)
26 augustus 2012 - 17:34

Rond 5.00 uur zondagochtend 26 augustus is een binnenbrand gemeld bij “het Kloeëster” aan de Kloosterlaan in het centrum van Schinveld (gemeente Onderbanken). Al snel nam de omvang toe en was sprake van een grote brand (GRIP 3). De brandweer is nu nog bezig met blussen maar het sein brandmeester is inmiddels gegeven.

In het gebouw, dat sinds enige jaren leegstaat, is asbest gebruikt, hetgeen voor gevaar kan zorgen voor de volksgezondheid. Daarom is meteen na constatering een geluidswagen rondgereden in de directe omgeving om mensen te waarschuwen ramen en deuren te sluiten. Deze zelfde waarschuwing is ook uitgegaan naar de buurgemeenten die benedenwinds liggen (in dit geval de Duitse Kreis Heinsberg en de Awacs basis). Ook in die gebieden vinden nu inventarisaties plaats om te bepalen of er gevaar van asbest dreigt. Of er inderdaad asbest is vrijgekomen en hoever het zich heeft verspreid wordt nu onderzocht.

Communicatie
Voor vragen kunnen mensen telefonisch terecht op het centrale nummer van de gemeente 045-5278787.
Het laatste nieuws en de belangrijke informatie over maatregelen en eventuele gevaren zijn ook op de website www.onderbanken.nl te lezen.

Deel deze pagina: