Actueel

Hieronder een overzicht van de nieuwsberichten van de Veiligheidsregio Zuid-Limburg. Heeft u een vraag over een van de berichten dan neem gerust contact met ons op!

NL-Alert

29 November 2018
- Op maandag 3 december 2018 rond 12.00 uur wordt landelijk het NL-Alert controlebericht uitgezonden. Aan de hand van dit controlebericht kan je nagaan of je mobiel juist staat ingesteld om NL-Alert te ontvangen. In het bericht is duidelijk aangegeven dat het om een controlebericht gaat en dat »

Grote Euregionale oefening

1 November 2018
- Veiligheidsregio Zuid-Limburg neemt deel aan grote internationale oefening in Aken. In het kader van de Euregionale samenwerking organiseert EMRIC (Euregio Maas-Rijn Incidentenbestrijding en Crisisbeheersing) op vrijdag 9 november een grote Euregionale oefening in Aken. Op treinstation Aachen West »

Netwerkdag

25 Oktober 2018
- In de ECI Fabriek te Roermond vond op 24 oktober 2018 een netwerkdag plaats tussen de beide Limburgse veiligheidsregio’s,  het Waterschap Limburg en een groot aantal vitale partners.  Het centrale thema van de ochtend was ‘De gevolgen van de klimaatverandering’. Margot Ribberink »

Oefening

4 September 2018
- Hulpdiensten oefenen in Maastricht en Beek  Om goed voorbereid te zijn op een crisis of ramp is het belangrijk dat hulpdiensten (o.a. brandweer, geneeskundige diensten (GHOR), politie en gemeenten (Bevolkingszorg)) regelmatig gezamenlijk oefenen. In samenwerking met ProRail, Maastricht Aachen »

Systeemtest

22 Augustus 2018
- Hulpdiensten gealarmeerd voor systeemtest Zojuist zijn de hulpdiensten opgeroepen voor de jaarlijkse systeemtest. Op basis van deze test bepaalt de inspectie van het ministerie van Justitie en Veiligheid (J&V) of veiligheidsregio’s de rampenbestrijding op orde hebben. Bijzonderheid dit jaar »

Blauwalg

8 Augustus 2018
-   Zwem alleen op officiële zwemwaterlocaties  Een laag waterpeil, hoge watertemperatuur en stilstaand water vormen het ideale klimaat voor de  blauwalg. De blauwalgen of blauwwieren zijn cyanobacteriën die eruit zien als wier. Blauwalgen zitten van nature in oppervlakte water, maar bij hoge »

Identiteit slachtoffer incident Landgraaf bekend

18 Juni 2018
- Identiteit slachtoffer incident Landgraaf bekend Het onderzoek naar de precieze toedracht van het ernstige incident op de Mensheggerweg is nog in volle gang. Een 34-jarige man uit Heerlen is aangehouden en het gezochte witte busje is in Heerlen aangetroffen. Bij het incident dat rond 04.00 uur »

De Mensheggerweg in Landgraaf is vrij voor alle verkeer

18 Juni 2018
- De Mensheggerweg in Landgraaf is vrij voor alle verkeer Het politieonderzoek ter plaatse van het incident is afgesloten. De Mensheggerweg in Landgraaf is vrij voor alle verkeer.     »

Witte bus en bestuurder incident Landgraaf gevonden

18 Juni 2018
- Witte bus en bestuurder incident Landgraaf gevonden  Landgraaf - De politie heeft de witte bus gevonden die bij het incident betrokken was maandagochtend op de Mensheggerweg. Tevens is inmiddels een verdachte aangehouden. Bij het incident met een busje op de Mensheggerweg in Landgraaf zijn »

Persconferentie incident Landgraaf

18 Juni 2018
- Persconferentie incident Landgraaf  Maandagmiddag 18 juni om 12:00 uur vindt er een persconferentie plaats in het gemeentehuis van Landgraaf in verband met het incident aan de Mensheggerweg in »
Deel deze pagina: