Actueel

Hieronder een overzicht van de nieuwsberichten van de Veiligheidsregio Zuid-Limburg. Heeft u een vraag over een van de berichten dan neem gerust contact met ons op!

Oefening

4 September 2018
- Hulpdiensten oefenen in Maastricht en Beek  Om goed voorbereid te zijn op een crisis of ramp is het belangrijk dat hulpdiensten (o.a. brandweer, geneeskundige diensten (GHOR), politie en gemeenten (Bevolkingszorg)) regelmatig gezamenlijk oefenen. In samenwerking met ProRail, Maastricht Aachen »

Systeemtest

22 Augustus 2018
- Hulpdiensten gealarmeerd voor systeemtest Zojuist zijn de hulpdiensten opgeroepen voor de jaarlijkse systeemtest. Op basis van deze test bepaalt de inspectie van het ministerie van Justitie en Veiligheid (J&V) of veiligheidsregio’s de rampenbestrijding op orde hebben. Bijzonderheid dit jaar »

Blauwalg

8 Augustus 2018
-   Zwem alleen op officiële zwemwaterlocaties  Een laag waterpeil, hoge watertemperatuur en stilstaand water vormen het ideale klimaat voor de  blauwalg. De blauwalgen of blauwwieren zijn cyanobacteriën die eruit zien als wier. Blauwalgen zitten van nature in oppervlakte water, maar bij hoge »

Identiteit slachtoffer incident Landgraaf bekend

18 Juni 2018
- Identiteit slachtoffer incident Landgraaf bekend Het onderzoek naar de precieze toedracht van het ernstige incident op de Mensheggerweg is nog in volle gang. Een 34-jarige man uit Heerlen is aangehouden en het gezochte witte busje is in Heerlen aangetroffen. Bij het incident dat rond 04.00 uur »

De Mensheggerweg in Landgraaf is vrij voor alle verkeer

18 Juni 2018
- De Mensheggerweg in Landgraaf is vrij voor alle verkeer Het politieonderzoek ter plaatse van het incident is afgesloten. De Mensheggerweg in Landgraaf is vrij voor alle verkeer.     »

Witte bus en bestuurder incident Landgraaf gevonden

18 Juni 2018
- Witte bus en bestuurder incident Landgraaf gevonden  Landgraaf - De politie heeft de witte bus gevonden die bij het incident betrokken was maandagochtend op de Mensheggerweg. Tevens is inmiddels een verdachte aangehouden. Bij het incident met een busje op de Mensheggerweg in Landgraaf zijn »

Persconferentie incident Landgraaf

18 Juni 2018
- Persconferentie incident Landgraaf  Maandagmiddag 18 juni om 12:00 uur vindt er een persconferentie plaats in het gemeentehuis van Landgraaf in verband met het incident aan de Mensheggerweg in »

Dode en drie zwaargewonden bij aanrijding in Landgraaf

18 Juni 2018
- Dode en drie zwaargewonden bij aanrijding in Landgraaf   Bij een aanrijding met een busje op de Mensheggerweg in Landgraaf zijn maandagochtend drie voetgangers zwaargewond geraakt en is één voetganger overleden. Rond 04.00 uur werden de vier voetgangers door het busje aangereden op de »

NL-ALERT CONTROLEBERICHT 4 JUNI 2018

24 Mei 2018
- Op maandag 4 juni 2018 rond 12.00 uur wordt landelijk het NL-Alert controlebericht uitgezonden. Aan de hand van dit controlebericht kan je nagaan of je mobiel juist staat ingesteld om NL-Alert te ontvangen. In het bericht is duidelijk aangegeven dat het om een controlebericht gaat en dat je niets »

Hoe komt u aan jodiumtabletten?

17 April 2018
- Het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) heeft in het najaar van  2017 per post jodiumtabletten verspreid. Deze eenmalige verspreiding onder 1,2 miljoen huishoudens is afgerond. In Zuid-Limburg behoorden huishoudens met kinderen tot 18 jaar tot de doelgroep. Door geboortes, »
Deel deze pagina: