Actueel

Hieronder een overzicht van de nieuwsberichten van de Veiligheidsregio Zuid-Limburg. Heeft u een vraag over een van de berichten dan neem gerust contact met ons op!

NL-ALERT CONTROLEBERICHT 4 december 2017

13 November 2017
- Op maandag 4 december 2017 rond 12.00 uur wordt landelijk het NL-Alert controlebericht uitgezonden. Aan de hand van dit controlebericht kan je nagaan of je mobiel juist staat ingesteld om NL-Alert te ontvangen. In het bericht is duidelijk aangegeven dat het om een controlebericht gaat en dat je »

Wat weet u over radioactieve straling? Test uw kennis

11 Oktober 2017
- Radioactieve straling is geen makkelijk onderwerp. Wat weet u ervan? Op deze website staat een test met meerkeuzevragen. Een voorproefje: Radioactieve straling kan meegevoerd worden door de wind.a. Waarb. Niet waarc. Waar, maar alleen als het heel hard waait Naar de »

Jodiumtabletten in de brievenbus voor kinderen tot 18 jaar

3 Oktober 2017
- Het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) start op 10 oktober met het versturen van jodiumtabletten naar 1,2 miljoen huishoudens in Nederland. Het ministerie biedt de tabletten aan om ons land goed voor te bereiden op een mogelijk kernongeval, net zoals we ons voorbereiden op »

Veiligheidsregio’s gaan Limburgers informeren over risico’s straling

5 September 2017
- De twee veiligheidsregio’s in Limburg gaan in oktober 2017 burgers informeren over de risico’s van straling. In die maand zal de rijksoverheid jodiumtabletten verspreiden ter voorbereiding op een mogelijk ongeval in een kerncentrale. Er is geen concrete dreiging. Het is een voorzorgsmaatregel. »

Hulpdiensten monitoren luchtkwaliteit rond Cannerberg

22 Juli 2017
- Het uit laten branden van de hooiopslag in de Cannerberg in Maastricht kan nog lang duren. Dit veroorzaakt langdurige rookoverlast. Om die reden meten de hulpdiensten de luchtkwaliteit in de omgeving continu. Dat gebeurt door mobiele meetunits te plaatsen. Als blijkt dat er risico is voor de »

Besluit grottenbrand Cannerberg: gecontroleerd uitbranden

22 Juli 2017
- Het blussen van de brand is te gevaarlijk vanwege de risico's voor de hulpverleners. Gecontroleerd uitbranden is nu de enige optie. Dit gaat lang duren. Het is niet te zeggen hoe lang. Het gebied blijft afgezet in verband met instortingsgevaar. Het gangenstelsel is altijd verboden gebied. Toch »

Nog geen mogelijkheid om verder te blussen

22 Juli 2017
- Vannacht heeft de brandweer een bluspoging gedaan onder begeleiding van veiligheidsspecialisten. Die poging is om 02.00 uur gestaakt. De reden hiervoor is dat door het blussen weer mergelstukken losraakten en omlaag vielen. Daarmee was de veiligheid van de brandweer in gevaar. Op dit moment wordt »

Onderzoek blusmogelijkheid brand Cannerberg Maastricht

21 Juli 2017
- Tot nu toe is het niet gelukt om de brand die ontstaan is in de grotten, te blussen. De situatie is te gevaarlijk voor de brandweermensen. Vanaf nu worden voorbereidingen getroffen voor een zogenaamde technische bluspoging. Er wordt geprobeerd een zichtsituatie te creëren. Dan kunnen de »

Blijf buiten de afzetting Cannerberg Maastricht

21 Juli 2017
- Het gebied blijft afgezet. Burgers mogen zich niet binnen de afzetting begeven. Bij de eerste bluspogingen bij de brand in de grotten Cannerberg zijn delen mergelsteen losgekomen, die naar beneden zijn gevallen. Dat betekent instortingsgevaar in het afgezette gebied. In Kanne blijft de Muizenberg »

Gebied rondom grotten Cannerberg bij Maastricht afgezet

21 Juli 2017
- Het is op dit moment nog niet mogelijk de brand te blussen. Het gebied rondom en bovenop de grotten wordt afgezet uit voorzorg en blijft afgesloten zolang de brand gaande is. De hulpdiensten van Nederland en België zijn hard aan het werk in de aanpak van deze brand. De verwachting is dat de »
Deel deze pagina: